Kezdőlap » Magvak és Aszalványok » Wasabis földimogyoró (100 g)
Szóval a csavar ott van, hogy a wasabi nem mustár, hanem egy japán vízitorma féle, melynek szintén a gyökerét használják ettől még ugyanolyan erős, csípős.
Találkozhatunk vele japán éttermekben is, kis gyurmaszerű golyócskák formájában, sushi-hoz, vagy sasimi-hez kínálják, amit szójaszószban elkeverve, mártogatóként szolgál. Egyébként fogyasztása javallott, sokféle nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaz, sőt, van benne egy biocid, ami az ételmérgezések ellenszere, ezért kezdték enni a nyers halakhoz is.
Érdekes, hogy a wasabi „hatékonyabb az orrjáratban, mint a nyelven, így megfázás esetén is hasznos lehet ez a csemege (? :-))
A wasabis mogyoró kissé színre a pisztáciára emlékeztet, és meglepetésszerű, enyhén csípős íze rágás közben keveredve a mogyoróval, rendkívül harmonikus, különleges ízt eredményez. És alig lehet abbahagyni!
Figyelem! A földimogyoróra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki! Érdemes azt is figyelembe venni, hogy magas a szénhidrát- és zsírtartalma!
Összetétel:földimogyoró (27,4%), búzaliszt (22%), cukor (20%), kukoricakeményítő (16%), kukoricaliszt (7,1%), pálmaolaj (4,6%), étkezési só (0,65%),szójapor (0,62%), fűszerezés (0,31%), térfogatnövelő/E500 ii ( 0,23%), citromsav (0,16%), burgonyakeményítő (0,13%) ízfokozó E635 ( 0,02%), színezék E141i (0,006%), wasabi por (0,003%)
Tápanyag- és energiatartalom 100g (tájékoztató adat):
Energia459 kcal
Fehérje:10 g
Zsír:19,3 g (ebből egyszeresen telítetlen:10,7 g, többszörösen telítetlen: 3,3 g, telített: 4,4 g
Szénhidrát:60 g (ebből cukor:23,4 g, hozzáadott cukor: 20,1 g, keményítő: 36 g)
rost: 2,8 g
víz: 7,3 g
Származási hely:Kína
Kínálatunkból: