Kezdőlap » Magvak és Aszalványok » Aszalt pomelo
A pomelo (citrus maxima) a rutafélék családjába tartozó déli gyümölcs. Már évszázadokkal ezelőtt is ismerték és termesztették őshazájában, Délkelet-Ázsiában. Malajziában, Tahitin, Új-Guineában és a Fidzsi-szigeteken terem.A citrusfélék közül a legnagyobb és legzamatosabb gyümölcsnek tartott pomelo nagy mennyiségű karotinoidot, E-vitamint, flavonoidokat, limonoidokat, C-vitamint, fenolos összetevőket, poliszacharidokat, lignint, rostokat, B6- vitamint, pektint és esszenciális olajakat tartalmaz.
Ahogyan a legtöbb gyümölcs, a pomelo is gazdag rostokban. A rostok jótékony hatásai közül legfontosabbak az emésztés segítése, a székrekedés megelőzése, valamint a koleszterinszint csökkentése.A pomelo kiváló káliumforrás, amely ásványi anyag értágító, vérnyomáscsökkentő hatásán túl fokozza a vérkeringést és a szervek oxigénellátottságát. Továbbá csökkenti az atherosclerosis (érelmeszesedés), szívroham és stroke kockázatát. A kálium megfelelő mennyiségű bevitele összefüggésbe hozható a csontsűrűség növekedésével, ezáltal a csontok erősségének fenntartásával, az osteoporosis (csontritkulás) megelőzésével.
A pomelo gazdag az antioxidáns hatással rendelkező C-vitaminban, amely semlegesíti a szervezetben képződő káros szabad gyököket, ezáltal a bőr szépségéhez is hozzájárul, csökkenti a korai öregedés jeleit, a ráncokat, az öregségi foltokat és feszesíti a bőrt. A C-vitamin továbbá elengedhetetlen a kollagén termeléséhez, amely biztosítja a sejtek, szövetek és szervek elasztikusságát. Hozzájárul az immunrendszer védelméhez, csökkenti a vírusos és bakteriális fertőzések megjelenését, az influenza, megfázás, köhögés és láz rizikóját. A pomelo A-, C-, és B- vitaminja, valamint a benne található ásványi anyagok: cink, kén, kalcium, vas a haj egészségét és növekedését támogatja. Túlzott mértékű bevitele azonban nem ajánlott a súlyos máj-és vesebetegségekben szenvedőknek, magas C-vitamin és káliumtartalma miatt, melyek felhalmozódva az említett betegségeket súlyosbíthatják!
A Természet Áldása aszalt pomelot felhasználhatjuk sütemények, gyümölcssaláta, gyümölcskenyér készítéséhez, ízesíthetjük vele müzlinket, belekeverhetjük joghurtba vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk!
Kínálatunkból: